Vége a tavaszi fáradtságnak

Mese vagy valóság? Még ha sokan képzelt dolognak is tartják – a tavaszi fáradtság valóban létezik. Felelős érte a kevés testmozgás téli időszakban, a napsugár hiánya, és nem utolsó sorban a vitaminszegény étrend is. Ezt az állapotot viszont meg lehet előzni például étel segítségével. A tofu energiában és tápanyagokban gazdag, ezért tökéletesen helytáll a tavaszi fáradtság elleni harcban.

Miért pont tofu?

Még a csúcssportolók is étrendjükben előnyben részesítik a növényi fehérjéket. Hála nekik naphosszat frissek és fenntartják kondíciójukat. Ezt a trükköt viszont a tavasz elején is ki lehet használni.

A tofu ugyanis magnéziumban gazdag, ami csökkenti a kimerültséget. Továbbá segít a kalcium, ami erősíti a hatást. Így a tofu rendszeres fogyasztásakor meg tudjuk előzni az álmosságot és bágyadtságot.

Emellett vannak még egyéb előnyei is. A tofu tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, ugyanakkor fontos rákellenes anyagokat is. Tudósok rendszerint felhívják a figyelmet koleszterinszint és vérnyomást csökkentő képességére.

Egész nap fogyasztható

Tavasszal érdemes kiadós reggeliket enni. Legegyszerűbb a tofu rántotta, amit pár perc alatt el lehet készíteni. Ebédre ajánlott a zöldségsaláta, ám vacsorára akár házi tofu burger is.

Szerencsére a tavaszi fáradtság elleni küzdelemben megengedett az édesség, mint például a brownie vagy a cheesecake. Az igazi gurmandok nem nélkülözik sem a házi gyümölcsfagylaltot, sem az egészséges smoothie-t, ami ráadásul tojás és tejmentes is.

Menu Title