Vegán mézes krémes

Kóstolja meg ezt az édes, és mégis könnyű finomságot, amellyel kellemessé teheti a magányos vagy baráti körben eltöltött pillanatokat. A receptet Martina Grňová blogger, a MasterChef győztese készítette el.

 Hozzávalók (kb. 20x20cm-es formára): Elkészítés:
 

A tésztához:

  • 200g kesu
  • 200g dió
  • 200g friss datolya, vagy 120g szárított, éjjel beáztatott datolya
  • 1 kanál kókuszliszt
  • Egy csipetnyi só

A krémhez:

  • 360g natúr tofu
  • 100g kókusztej vagy más növényi tej
  • 3 kanál kókuszolaj
  • 70g méz vagy juharfaszirup
  • Egy csipetnyi vanília
 

  1. Mixeljük össze a tészta hozzávalóit, míg sűrű massza nem lesz belőlük. Adjunk hozzá egy kis kókuszlisztet, hogy ne legyen ragacsos. Válasszuk szét két részre és sodorjuk szét a sütőforma méretére (legjobb két sütőpapír között).
  2. A krém összes hozzávalóját mixeljük össze.
  3. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, rakjuk rá az alsó tésztaréteget, kenjük el rajta a krémet, majd fedjük le a felső tésztaréteggel.
  4. Helyezzük legalább 2 órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  5. Vegyük ki a hűtőből és vágjuk fel apró kockákra.
  6. Tálaljuk.

 TOFU natúr

Menu Title