Csokoládés-meggyes golyók

A csokoládés golyók örömöt szereznek mindenkinek, aki szereti az édességet. Ezek a golyók csokoládén, kakaón és dión kívül még egy finom, zamatos meggyet is rejtegetnek. A recept is alkalmas vegánok.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 150g kesudió
  • 6 datolya
  • Kb. 20 darab meggy, befőttből
  • 4 EK kakaó
  • 1 EK kókuszolaj
  • 30g vegán étcsokoládé
  • Kókuszreszelék, kakaó, aprított kesu forgatáshoz
  1. A kesut, datolyát, a meggyek felét, kakaót, olvasztott kókuszolajat és apróra tördelt étcsokoládét mixeljük szét sima, ragacsos masszává.
  2. Helyezzük hűtőbe 1 órára.
  3. A masszából formázzunk golyókat, amelybe rakjunk egy-egy szem meggyet.
  4. A golyókat forgassuk meg a kókuszreszelékben, kakaóban vagy felaprózott kesuban.

 

Menu Title