Ünnepelje a boldogság napját olyan reggelivel, amely mosolyt varázsol az arcára

Finom étel az alapja minden sikeres napnak. Még jobb, ha feltölti energiával és jó kedvvel. Bár a reggeli nem a legtelítőbb ételek ideje, ettől függetlenül nagyon fontos.

Boldogság 5 perc alatt

Tipikus „boldogító” étel a banán. Ez az egzotikus gyümölcs triptofánt tartalmaz, egy fehérjefajtát, amely a testben szerotonint képez. E hormon hiánya ugyanis rosszkedvet, alvászavart, sőt, depressziót is okozhat. Ezért ha a banánt választja, ne korlátozza magát: minél többet eszik, annál valószínűbb, hogy a napja vidáman fog telni. A banán fogyasztható nyersen, vagy például palacsintába keverve.

A pozitív reggelikhez ugyanúgy hozzájárul az áfonya is. Magas antioxidáns és C-vitamintartalmuknak köszönhetően bebiztosítják a jó kedvet és sok energiát, valamint méregtelenítik a testet olyan anyagoktól, melyek károsítják szerveinket és betegségeket okoznak.

Mosoly 5-10 perc után

A diók, amellett hogy magas a fehérje és ásványtartalmuk, omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak, amelyek vidító hatásúak. Ugyanilyen tulajdonságú például a mák is, amelyet már ősanyáink is a test és lélek lazítására használtak. A mák sok fehérjét, rostot, magnéziumot, vasat, kalciumot és E-vitamint tartalmaz. Ezen ételek kombinálásával kétségtelenül pozitívra hangolja az egész napját. Próbálja ki őket gyümölcsös quinoa pudingban.

További kedvderítő a kávé. Bizonyítja egy brazil kutatás is, amely szerint a kávé mindennapos fogyasztói kevésbé hajlamosak a depresszióra. A legjobb kávé azonban a frissen őrölt. Ha rákap az otthoni őrlésre, sok antioxidánshoz jut, amely lelassítja az öregedést és felgyorsítja a metabolizmust. És ez már magában örömteljes dolog! A visszamaradt őrölt kávét felhasználhatja a háztartásban és a kertben is.

Jobb kedv 15 perctől

A feniletilamin egy olyan anyag, melyet testünk akkor képez, ha szerelmesek vagyunk. Ezt tartalmazza az étcsokoládé is. Ugyanolyan stimuláló hatású a koffein és teobromin is. Reggelire nagyszerű ötlet a csokoládés brownie, amelyet 15 perc alatt el lehet készíteni.

Menu Title