csirkemell

Töltött csirkemell dióval, bazsalikommal és paradicsommal

A csirkemell elkészítése valóban sokféle módon lehetséges. Ma egy különleges töltött csirkemell receptet kínálunk önöknek, mely az összetevőknek köszönhetően nemcsak nagyon ízletes, hanem könnyű megemészteni is.

Töltött csirkemell dióval, bazsalikommal és paradicsommal

A recept elkészítése mindössze 30 percét veszi csak igénybe és a hozzávalók 3-4 személyre szabottak. További előnye, hogy a csirkemell párolva készül, így sokkal egészségesebb.

Hozzávalók Leírás
  • 5 db csirkemell (bőr és csont nélkül)
  • 1 csésze friss bazsalikom
  • 2 ek mogyoró (ízlés szerint bármelyik fajtája felhasználható)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek kapribogyó
  • ½ csésze olívabogyó
  • őrölt feketebors

Tippünk:

  • Friss paradicsom helyett, szárított paradicsomot is használhatunk. Ha szeretnék, saját receptünk alapján akár készletet is készíthet belőle.
  1. A csirkemellet megmossuk és vékonyra kiverjük
  2. Mixer segítségével összezúzzuk a bazsalikomot és a diót, hozzáadjuk a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk
  3. Az elkészített keverékkel megkenjük a csirkemelleket és feltekerjük. Ahhoz, hogy főzés során megőrizzék alakjukat, alufóliába csomagoljuk őket
  4. Az így előkészített csirkemelleket a pároló edénybe helyezzük és kb. 15 percig pároljuk
  5. A serpenyőbe olívaolajat teszünk, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomokat, kapribogyót, olívabogyót, meglocsoljuk citromlével és összesütjük. Majd ezt a keveréket összekeverjük a kifőtt teljeskiőrlésű tésztával
  6. Az elkészült csirkemelleket tűvel átszúrjuk, hogy kifolyjon a felesleges lé és ebből megállapíthatjuk, hogy már megpuhultak e
  7. Fejes salátával is tálalhatjuk

Megjegyzés: ha nincs otthon pároló edénye, akkor kövesse ugyanazon lépéseket, mint amikor gőzgombócot készít otthon

Jó étvágyat kívánunk!

torta

Desszertek

besütött zöldségek

Hús nélkül

bolognai spagetti

Tésztafélék és pizza

Menu Title