Tofuval töltött laska vöröskáposztával

A laska elkészítése roppant egyszerű, mégis mindig nagy sikert arat. Ebben a receptben pácolt tofuval és vöröskáposztával tálaljuk. Jó étvágyat!

Hozzávalók: Elkészítés:
A laskához:

  • 700g burgonya
  • 250g tönkölyliszt
  • 1 kiskanál só
  • 50g vaj

A páchoz:

  • 250ml olívaolaj
  • Őrölt kömény
  • Négyszínű bors
  • 1 gallyacska kakukkfű
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 darab fehér tofu

A káposztához:

  • 1 vöröskáposzta
  • 4 kanál kristálycukor
  • 1 hagyma
  • 3 kanál olaj
  • 2 kanál ecet
  • Kömény
  • Őrölt feketebors
  1. A megfőzött krumpliból csináljunk kását, keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk tömény tésztává. Apróbb darabokból sodorjunk laskát és süssük meg forró serpenyőm mindkét oldalon. Végül kenjük meg olvasztott vajjal.
  2. A meghámozott hagymát aprózzuk fel és pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a cukrot és állandó keveréssel karamelizáljuk.
  3. Szórjuk hozzá a káposztát, köményt, borsot, majd öntsük fel egy kis vízzel és fedetten pároljuk kb. 15 percig.
  4. Miután megpuhult, takarjuk ki, hagyjuk elpárologni a fölösleges folyadékot és ízesítsük meg ecettel.

 

Menu Title