A laska elkészítése roppant egyszerű, mégis mindig nagy sikert arat. Ebben a receptben pácolt tofuval és vöröskáposztával tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzávalók: |
Elkészítés: |
A laskához:
- 700g burgonya
- 250g tönkölyliszt
- 1 kiskanál só
- 50g vaj
A páchoz:
- 250ml olívaolaj
- Őrölt kömény
- Négyszínű bors
- 1 gallyacska kakukkfű
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 darab fehér tofu
A káposztához:
- 1 vöröskáposzta
- 4 kanál kristálycukor
- 1 hagyma
- 3 kanál olaj
- 2 kanál ecet
- Só
- Kömény
- Őrölt feketebors
|
- A megfőzött krumpliból csináljunk kását, keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk tömény tésztává. Apróbb darabokból sodorjunk laskát és süssük meg forró serpenyőm mindkét oldalon. Végül kenjük meg olvasztott vajjal.
- A meghámozott hagymát aprózzuk fel és pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a cukrot és állandó keveréssel karamelizáljuk.
- Szórjuk hozzá a káposztát, köményt, borsot, majd öntsük fel egy kis vízzel és fedetten pároljuk kb. 15 percig.
- Miután megpuhult, takarjuk ki, hagyjuk elpárologni a fölösleges folyadékot és ízesítsük meg ecettel.
|