Teljes kiőrlésű pizza tofuval

Kezdje a tavaszt ezzel a szuperegészséges pizzával teljes kiőrlésű búzából, olívaolajból és csemegetofuból. A receptet Nikoleta Kováčová készítette a Raw Mother&Daughter párosból.

 Hozzávalók: Elkészítés:
A tésztához:

  • 200g teljes kiőrlésű liszt
  • 130ml víz
  • 3g élesztő
  • 4g só
  • 1 EK olívaolaj

A tofus keverékhez:

  • 1 csomag csemegetofu
  • Egy gerezd fokhagyma
  • Nemes élesztőpehely
  • 1 EK olívaolaj
  • 2 EK citromlé
  • Bazsalikom

A pizzához:

  • Szeletelt paradicsom
  • Tofus keverék
  • Cukkini
  • Brokkoli
  • Oregánó
  1. Először készítsük el a tésztát. A lisztet, vizet, élesztőt, olívaolajat és sót keverjük össze, majd hagyjuk kelni meleg helyen legalább 40 percig.
  2. Amíg a tészta kel, készítsük el a többi hozzávalókat. A tofut aprózzuk fel, adjuk hozzá a fokhagymát, olívaolajat, élesztőpelyhet, citromlevet, sót és bazsalikomot. Keverjük alaposan össze. A zöldséget szeleteljük fel apróra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A megkelt tésztát gyúrjuk szét kör formájúra. Egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük rá a tésztát.
  4. Rakjuk szét rajta a felaprózott paradicsomot és az összes többi hozzávalót – tofukeveréket, brokkolit, cukkinit és oregánót. Süssük 20 percig 200 fokon.
  5. A kész pizzát szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat!

 TOFU biele

Menu Title