szójamajonéz

Szójamajonéz – tudja hogyan készül?

EGÉSZSÉGES RECEPTEK: A szójamajonéz kitűnő alternatívát jelent a klasszikus majonéz helyett, mely tojásból készül. Ez a nem hagyományos majonéz nemcsak kiváló fehérjeforrás, hanem a tehéntejből származó fehérjékre allergiás és a laktóz érzékeny emberek is fogyaszthatják.

Recept: szójamajonéz

szójamajonéz, mely felhasználható finom saláták elkészítéséhez, körülbelül 10-12 perc alatt elkészíthető.

szójamajonéz

 

Hozzávalók Leírás
  • 1 cs natúr TOFU
  • ½ tk szezámolaj
  • 2 ek almaecet
  • 1 tk mustár
  • 1 tk só
  • ½ tk őrölt feketebors
  • ¼ csésze földimogyoró olaj

Típpünk:

  • ha nincs otthon mogyoró olaj, akkor használhat helyette olívaolajat is

 

  1. A tofut, szezámolajat, almaecetet, mustárt, sót és a fűszereket helyezzük a turmixgépbe, majd zúzzuk szét annyira, hogy finom állagot kapjunk
  2. Ha már sima az állaga, fokozatosan adagoljuk (kis mennyiségben) a mogyoróolajat az általunk kívánt sűrűség eléréséig
  3. A szójamajonézet tanácsos azonnal elfogyasztani.

Ehhez a recepthez többek között szezám és mogyoró olajat használtunk, reméljük, hogy a szójamajonéz valóban ízleni fog önöknek.

Jó étvágyat kívánunk

Menu Title