A szilvásgombóc örök klasszikus. Ha még nem próbált a tésztához adni tofut, akkor nehezen tudja elképzelni, mennyire fog ízleni. Próbálja ki mindenképp!
Szilvásgombóc tofus tésztából
A tofus tésztából készült szilvásgombóc nagyon ízletes és aki nem hiszi, először ki kell próbálnia:
Hozzávalók |
Leírás |
- 2 db natúr TOFU
- 75 ml rizstej
- 3 ek finomliszt
- 2 ek búzadara
- 3 ek zsemlemorzsa és só
- 200 g szilva
- 2 ek vaj
- 4 ek zsemlemorzsa a borításhoz
- 2 ek fahéjas cukor
|
- Egy tálban finomra reszeljük a TOFU kockákat. Hozzáadjuk a tejet, lisztet, búzadarát és zsemlemorzsát. A tésztát finomat megsózzuk és alaposan összekeverjük. Ne legyen se túl lágy, se túl sűrű. Igény szerint adjunk hozzá tejet vagy morzsát.
- A tésztából kisebb darabokat vágunk, és a tenyerünkben belecsomagoljuk a megmosott és kimagozott szilvákat. Golyó alakúra formázzuk, majd kis ideig hagyjuk állni. Ezután forrásban levő sós vízbe helyezzük őket és kifőzzük.
- Ha elkészül, lyukas kiszedővel kiszedjük. Kisebb lábasban felhevítjük a vajat, melyben megpirítjuk a morzsát és a fahéjas cukrot. A kész morzsákat leszórjuk zsemlemorzsával.
|

A szilvásgombóc natúr tofuval biztosan elnyeri az egész család tetszését.