leves

Szicíliai leves padlizsánnal

A szicíliai leves padlizsánnal kiváló lehetőség azok számára, akik szeretik a különféle zöldségleveseket. Ha szereti a padlizsánt, amely ennek a levesnek az alapját képezi, biztosan nem fog benne csalódni.

Szicíliai leves padlizsánnal

A leves elkészítése megközelítőleg 45 percet fog igénybe venni az idejéből. A hozzávalók mennyisége 4 személyre van meghatározva. Ha van otthon elfagyasztva húsleves, ne habozzon felhasználni azt is. Higgye el, ezáltal a leves még finomabb lesz.

leves

Hozzávalók: Leírás:
  • 250 g padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 50 g zeller (a zeller szára a legjobb)
  • 1 cs zöld olajbogyó
  • 2 tk karpibogyó
  • húsleves
  • extra szűz olivaolaj
  • őrölt fekete bors
 
  1. A padlizsánt megmossuk, szeletekre vágjuk, megsózzuk, felöntjük vízzel és kb. 15 percig hagyjuk állni
  2. Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk és megszórjuk a pirospaprikával
  3. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a húslevest és hagyjuk főni
  4. Mintegy a főzési idő felénél hozzáadjuk az apróra vágott zeller szárat, olivát, kapribogyót és a padlizsánt
  5. Ízlés szerint sózzzuk, borsozzuk és magvas péksüteménnyel tálaljuk

Ez a leves természetesen alkalmas a liszt- és laktóz érzékeny emberek részére is. Továbbá, fogyasztása gyermekek számára is ajánlatos.

Jó étvágyat kívánunk.

Menu Title