tészta

Spenóttal töltött tészta

Próbálkozott már töltött tészta elkészítésével – méghozzá kagylótésztával? A mai recepttel inspirációt szeretnénk adni, hogyan is lehet hatékényan és könnyen egy ebédet vagy vacsorát elkészíteni. Elegendő csupán a tészta kifőzése és a nagyon egyszerű, de kiváló töltelék elkészítése.

Spenóttal töltött tészta

Az alapanyagok, melyeket bemutatunk ma önöknek, elegendőek egy finom, lágy töltelék elkészítéséhez, mely a fokhagyma és a paradicsomszósz fűszernövényes illata körbelengi az egész konyhát. A fűszernövényekkel ne spóroljunk, mert nemcsak illatoznak, hanem pozitív hatással vannak még egészségünkre is.

Hozzávalók Leírás
  • cca 14 db nagy kagyló tészta
  • 2 db kis fej fokhagyma (cca 20 gerezd)
  • olívaolaj
  • 1 cs natúr tofu
  • 2 ek almaecet
  • 2 tk citromlé
  • 4 marék bébi spenót (cca 100g)
  • 500 g paradicsomsurítmény
  • zöld és fekete olajbogyó karikákra vágva
  • fűszernövények (bazsalikom, kakukkfű, oregánó, rozmaring, …)
  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra és a tepsit finoman megkenjük olívaolajjal.
  2. A tésztát a csomagoláson található útmutató alapján kifőzzük, majd leöblítjük és hagyjuk lecsöpögni, valamint kicsit megszáradni.
  3. A serpenyőbe öntünk olívaolajat, beletesszük a fokhagymát és aranybarnára pirítjuk. Nyugodtan adjunk hozzá bőven olajat, hogy végül kiváló fokhagymás olajat kapjunk.
  4. A paradicsomsűrítményt összekeverjük az apróra vágott szárított paradicsommal, valamint hozzáadjuk a fűszernövényeket és ízlés szerint sózzuk.
  5. Mixer segítségét a tofut összezúzzuk és keverjük össze ecettel és citromlével. Hozzáadjuk a fokhagymás olajat és még egyszer összekeverjük, egészen addig, amíg finom krémes állagot nem kapunk.
  6. A serpenyőbe beletesszük a spenótot 2 ek vízzel és körülbelül 3 percig főzzük, míg a spenót meg nem fonnyad.
  7. Ezt követően kinyomjuk belőle a felesleges folyadékot, felaprítjuk és hozzáadjuk a krémhez.
  8. A tésztákat megtöltjük a krémmel és egy sütőedénybe helyezzük őket. Nyakonöntjük egy kis paradicsomszósszal, megszórjuk a felszeletelt olajbogyóval és kb 35 percig sütjük.

 

Bízunk benne, hogy ez a recept elnyeri majd az önök tetszését, nemcsak könnyű elkészíthetősége, de az íze miatt is. Jó étvágyat kívánunk!

 Próbálja ki további receptjeinket pizza és tésztafélékre:

Merítsen bátran ihletet további receptjeinkkel.

torta

Desszertek

besütött zöldségek

Hús nélkül

bolognai spagetti

Tésztafélék és pizza

Menu Title