A spenót krémleves a szlovák klasszikus receptek közé tartozik és nem csak szép színe van, de finom, enyhén fűszeres íze is.
Spenót krémleves tofuval
Hozzávalók |
Leírás |
- 1 db bazsalikomos TOFU
- 600 ml tej
- 400 ml zöldségleves
- 50 g vaj
- 1 közepes krumpli
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt feketebors
- só
|
- Felolvasztott vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, 1 percig sütjük és felöntjük a zöldséglevessel. Közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a tejet és forráspontig melegítjük.
- Ekkor beletesszük a megmosott és lecsepegtetett spenót leveleket és újabb 12 percig főzzük.
- A levest lekapcsoljuk, hagyjuk kicsit hűlni és összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Tálalás előtt TOFU szeletekkel megszórjuk.
|

Jó étvágyat kívánunk, reméljük ízleni fog Önnek is a spenót krémleves.