spenót

Spenót krémleves bazsalikomos tofuval

A spenót krémleves a szlovák klasszikus receptek közé tartozik és nem csak szép színe van, de finom, enyhén fűszeres íze is.

Spenót krémleves tofuval

Hozzávalók Leírás
  • 1 db bazsalikomos TOFU
  • 600 ml tej
  • 400 ml zöldségleves
  • 50 g vaj
  • 1 közepes krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  1. Felolvasztott vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, 1 percig sütjük és felöntjük a zöldséglevessel. Közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a tejet és forráspontig melegítjük.
  3. Ekkor beletesszük a megmosott és lecsepegtetett spenót leveleket és újabb 12 percig főzzük.
  4. A levest lekapcsoljuk, hagyjuk kicsit hűlni és összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Tálalás előtt TOFU szeletekkel megszórjuk.

Spenótleves

Jó étvágyat kívánunk, reméljük ízleni fog Önnek is a spenót krémleves.

Menu Title