Spárgaleves füstölt tofuval

A spárga és tofu páros finom és nagyon tápláló levest tud alkotni, ami helytáll könnyű vacsoraként is. Próbálja ki és meglátja, hamar a kedvencévé válik.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 1 csomag füstölt tofu
  • Egy köteg zöld spárga
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 hagyma (esetleg 1-2 mogyoróhagyma)
  • 1 liter tiszta zöldségleves
  • 200ml tejföl
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1 kiskanál citromlé
  • Só, feketebors
  1. Egy fazékban olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát.
  2. Adjuk hozzá a felvágott burgonyát és spárgát, aminek aljából 2 cm levágtunk (ez a rész nem alkalmas fogyasztásra).
  3. Pirítsunk együtt mindent kb. 2 percig, majd öntsük fel zöldséglevessel és főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.
  4. A megfőtt levest botmixerrel mixeljük szét, adjuk hozzá a tejfölt, citromlevet, ízesítsük meg sóval és borssal.
  5. Közben a füstölt tofut kockázzuk fel és pirítsuk meg egy kis olajon.
  6. A kész tofut adjuk hozzá a leveshez és tálaljuk.

 

Füstölt TOFU

Menu Title