A spárga és tofu páros finom és nagyon tápláló levest tud alkotni, ami helytáll könnyű vacsoraként is. Próbálja ki és meglátja, hamar a kedvencévé válik.
VIDEO
Hozzávalók:
Elkészítés:
1 csomag füstölt tofu
Egy köteg zöld spárga
1 nagyobb burgonya
1 hagyma (esetleg 1-2 mogyoróhagyma)
1 liter tiszta zöldségleves
200ml tejföl
2 kanál olívaolaj
1 kiskanál citromlé
Só, feketebors
Egy fazékban olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát.
Adjuk hozzá a felvágott burgonyát és spárgát, aminek aljából 2 cm levágtunk (ez a rész nem alkalmas fogyasztásra).
Pirítsunk együtt mindent kb. 2 percig, majd öntsük fel zöldséglevessel és főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.
A megfőtt levest botmixerrel mixeljük szét, adjuk hozzá a tejfölt, citromlevet, ízesítsük meg sóval és borssal.
Közben a füstölt tofut kockázzuk fel és pirítsuk meg egy kis olajon.
A kész tofut adjuk hozzá a leveshez és tálaljuk.