spagetti

Spagetti aglio e olio

A klasszikus olasz konyhában sosem csalódunk. Mindössze néhány összetevőből nagyszerű tésztaétel, mégpedig az aglio e olio spagetti készíthető – az egyik a legjobb tésztafélék közül, melyet ismerünk – fokhagyma (aglio), olaj (olio) és parmezán felhasználásával.

Spagetti Aglio e Olio

Az Aglio Olio spagetti alapját az aranybarnára pirított fokhagyma képezi. Ha elég világosra hagyjuk, azaz nem sütjük olyan sokáig, akkor nem kapjuk meg a teljes ízét, mint amilyet szeretnénk. Ha pedig túl sütjük – megkeseredik. A további összetevők mennyisége leginkább csak iránymutató – e recept esetében valóban saját ízlésünk szerint alakíthatjuk. Különösen, ha nem szereti a csípős ételeket vagy gyerekek is vannak a családban, hagyja ki bátran a chilit :).

Hozzávalók Leírás
 • 1 cs spagetti
 • 1 fej fokhagyma
 • olívaolaj
 • parmezán

Tippünk:

 • ha szereti a chilit – adjon hozzá friss vagy olajban tartósított chili paprikát
 • ha olajban tartósított chili paprikát használ, ügyeljen arra, hogy egy kicsit a levéből is tegyen a serpenyőbe
 • ne féljen sok fokhagymát használni. Épp a ropogósra sült fokhagyma és az olaj adja meg ennek a spagettinek azt a kiváló ízt, a recept egyszerűségének ellenére
 1. A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük az utasítás szerint. Bőséges vízben, tehát egy nagyobb edényt célszerű választani, a tésztára pedig figyeljünk oda, hogy ne puhuljon meg teljesen.
 2. A fokhagymát megtisztítjuk héjától és vékony szeletekre vágjuk, majd a chili paprikát vékony karikákra szeleteljük.
 3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a chili paprikákat. Finoman megpirítjuk, amíg a fokhagyma nem kezd aranybarnává változni. Olajból is bátran használhatunk – a fokhagyma és a chili íze az olajban érvényesül igazán, amely aztán egyenletesen körbeburkolja a spagettit.
 4. Amikor a fokhagyma már ropogósra sült, hozzáadjuk a megfőtt és lecsepegtetett spagettit, majd jól összekeverjük, hogy egyenletesen jusson minden a tésztára.
 5. Mindenféle további ízesítés nélkül tálalhatjuk, vagy megszórhatjuk még petrezselyemmel és parmezánnal.

Próbálják ki további pizza és tésztaféle receptjeinket:

Felkeltettük érdeklődését? Próbálja ki további receptjeinket:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Tésztafélék és pizza

zapekaná zelenina

Hús nélkül

mrkvové šatôčky

Desszertek

Menu Title