palacsinta

Sós palacsinta spenóttal

Ez a fajta sós palacsinta recept a palacsintatészta lágyságát kínálja a spenót karakteres ízével összekombinálva.

Sós palacsinta spenóttal

Az édes palacsinta ebédként vagy vacsoraként nem biztos, hogy megfelel mindenkinek. Éppen ezért ez a sós palacsinta recept biztosan sikert arat majd:

Hozzávalók Leírás
  • 4 db tojás
  • 250 ml tej
  • 250 g finomliszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • Töltelékhez:
  • 2 db bazsalikomos TOFU
  • 400 g friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db mogyoró hagyma
  • 3 ek olivaolaj
  1. Egy tálban  összekeverjük a tojást a tejjel, a liszttel és egy csipet sóval.
  2. Finom tésztává dolgozzuk és egy kis olajon vékony palacsintákat sütünk belőle. Ha elkészült, meleg helyre félretesszük.
  3. A serpenyőben egy kis olajon megsütjük a felszeletelt fokhagymát és mogyoróhagymát.
  4. Az alaphoz hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot és addig kevergetjük, míg meg nem puhul.
  5. A keveréket levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a szétmorzsolt TOFU darabkákat és megtöltjük a kész palacsintákat.

sós palacsinta

Ha a palacsinták már meg vannak sütve, számtalan receptet talál töltött palacsintafélékre. Ha az adag egy részét megtölti az általunk fent említett módon és a másik részét klasszikus édes töltelékkel, biztosan elégedett lesz majd a család.

Jó étvágyat kívánunk és reméljük, hogy a sós palacsinta spenóttal ízleni fog  Önnek és családjának egyaránt.

Menu Title