sós lepény

Sós lepény karfiollal és fekete szezámmaggal

A mai sós lepény receptünk elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sőt, éppen ellenkezőleg. Ha kedvelik az egybesült ételeket, akár a tojás nélkülieket is, ez a recept karfiol, tojás, aranybarnára pirított hagyma és fokhagyma kombinációjával készül, mely mellől nem hiányozhatnak a különféle fűszernövények és a többé-kevésbé ismert fekete szezámmag sem.

Sós lepény karfiollal és fekete szezámmaggal

Ha Ön is lisztérzékenységben szenved, a sütőforma kilisztezésére használt finomliszt helyett használjon inkább sütésre alkalmas papírt. A forma alsó részén kívül ne feledkezzen meg az oldaláról sem.

Hozzávalók Leírás
  • 8 db egész tojás
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej friss karfiol
  • 4 ek fekete szezámmag
  • 1 ek szárított metélőhagyma
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • őrölt feketebors
  • 1 közepes fej vöröshagyma + a lepény tetejére is
  • 2 gerezd fokhagyma

Tanácsunk:

  • Ha nincs otthon fekete szezámmag, nyugodtan használhat klasszikus fehéret vagy az ugyanolyan könnyen elérhető sárga szezámmagot
  1. A karfiol rózsákat sós vízben félpuhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni
  2. A sütőforma alját és oldalát megkenjük olívaolajjal majd finoman kilisztezzük
  3. A hagymát és fokhagymát aranybarnára pirítjuk és egy tálba helyezzük
  4. Egy tálba leverjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a fuszereket, majd habverő segítségével felverjük, végül pedig hozzáadjuk a főtt karfiol rózsákat.
  5. Mindezt finoman összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük, beleöntjük a sütőformába, megszórjuk a szeletekre vágott vöröshagymával és 200 Celsius fokon aranybarnára sütjük az egészet
  6. A megsült lepényt kivesszük a formából és a szélét megszórjuk fekete szezámmaggal
  7. Az így elkészített sós lepény kihűtve fogyasztandó

Próbálja ki a sokak által kedvelt spenótos sós lepény – quiche receptünket is, mellyel biztosan sikert arat otthon. Továbbá figyelmükbe ajánljuk  a besütött tészta zöldségekkel és füstölt tofuval receptünket is. Ne feledjék, hogy a füstölt tofut leginkább a hús- és húskészítmények kedvelői értékelik.

Viszont, ha valamilyen édességre volna gusztusuk, akkor bizonyára felkeltik érdeklődését az alábbi receptek:

Bízunk benne, hogy a leírásunk alapján készített sós lepény ízleni fog önöknek. Jó étvágyat kívánunk!

torta

Desszertek

besütött zöldségek

Hús nélkül

bolognai spagetti

Tésztafélék és pizza

Menu Title