Ropogós kel és cékla szirom

Kedvet kapott egy egészséges ropira? Van számára egy receptünk: vitaminokkal teli ropogós zöldségszirom.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 1 kelkáposzta
  • 1 cékla
  • 5 kanál olívaolaj
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál friss rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál reszelt parmezán

A mártáshoz:

  • 5 kanál savanyú tejföl
  • Egy maréknyi friss metélőhagyma
  • 2 kiskanál citromlé
  • Egy csipetnyi só
  1. A céklát reszeljük le vékony szeletekre (nem fontos meghámozni, elég alaposan megmosni).
  2. 3 kiskanál sót keverjünk össze felaprított rozmaringgal és préselt fokhagymával.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a céklaszeleteket olívaolajjal és a rozmaringos-fokhagymás keverékkel.
  4. A céklát hagyjuk 15-20 percig „izzadni”, hogy kieressze a fölösleges folyadékot.
  5. Eközben elkészítjük a kelt. Távolítsuk el a káposzta vastagabb részeit, csak a levelekkel dolgozzunk.
  6. A leveleket vágjuk fel kisebb darabokra.
  7. Egy nagyobb tálban keverjünk össze 2 kanál olívaolajat 1 kanál reszelt parmezánnal, majd adjuk hozzá a keldarabokat is.
  8. Borítsuk be a leveleket a keverékkel, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
  9. A leveleket süssük 12 percig 180 fokon.
  10. A céklaszeletekről itassuk fel a nedvességet, majd helyezzük szintén sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
  11. Süssük 50 percig 150 fokon.

Natúr TOFU

 

Menu Title