Romantika a tányéron

A Valentin napot még jobban kiélvezheti az olyan természetes afrodiziákumokkal, amelyek megtalálhatók a mindennapi ételekben is. Egy csipetnyi szerelemnek, amely e nap fő fogása, és néhány megfelelő élelmiszernek köszönhetően az ön és kedvese estéje is felejthetetlen lesz.

Indítsa be a gyomrot és a szívet

Ha azon mereng, mivel indíthatná el a Valentin napi menüt, készítsen tofut cukkinival. Ez a recept rögtön két olyan hozzávalót használ fel, melyeknek köszönhetően tüstént jobban fog vonzódni partneréhez. Az egyik közülük a chili, amely rejtelmes módon jó kedvre hangolja. Ez a csípésnek köszönhető, melynél az agy a boldogság hormonját, ún. endorfint bocsájt ki. A chili ezen kívül természetes alkaloidot, ún. kapszaicint tartalmaz, amely stimulálja a vérkeringést és javítja a vérbőséget. A másik hozzávaló a tofu, amely erős afrodiziákum hála magas B-vitamin tartalmának.

Főétel egyszerűen, egészségesen és szerelmesen

Az olaszok nemzeti étele a pizza, amely egyébként mindenki kedvence. Az igazi szerelmes hangulatot azonban bizonyos hozzávalókkal kell előidézni. Kísérletezzen például fokhagymával és bazsalikommal. Amellett, hogy a fokhagyma erős afrodiziákum, támogatja a véráramlást és sok stimuláló anyagot tartalmaz. A bazsalikom friss levelei pozitívan hatnak a fejfájásra, miközben az ételt ellenállhatatlan aromával gazdagítják. Ha szeretne a pizzára valami szokatlant, de hasonlóan hatékonyt rakni, használjon bátran borsmustárt.

Amennyiben a távol-keleti konyhát részesíti előnyben az olasz helyett, próbálja ki a brokkolit tofuval, ázsiai módra. A tofu, fokhagyma és chili hatását tovább fokozza a gyömbér, melyet már az ókorban is a szerelem forrásának tekintettek. E növény nagy előnye, hogy bármilyen formában fogyasztható: frissen, szárítva vagy főzve, sütve.

Csokoládé, az est csúcsa

Az utolsó, édes fogás pontosan az, amit kedvese felejthetetlen emlékként visz majd haza magával. Próbálja ki például a csokoládés tortát feketeszederrel. Maga a csokoládé egy csomó jót hordoz magában. Elindítja az endorfinokat a testben, de ugyanakkor támogatja a szerotonin képződését, melyet agyunk akkor termel, amikor szinte lángolunk a szerelemtől. A feketeszedret helyettesíthetjük például málnával vagy eperrel is. Ezek a gyümölcsök ugyanis magas C-vitamin és cinktartalmúak, melyek megfelelő töltetet adnak szervezetünknek.

A romantikus vacsorát befejezheti csokoládés-meggyes golyókkal is. A golyókat forgassa meg kókuszreszelékben, kakaóban vagy felaprított kesuban, dióban, és engedje meg partnerének, hogy a kedvencét válassza. A csokoládés desszert kitűnően párosítható egy pohár vörösborral, amely kiemeli az édesség ízét és szabadra bocsátja a képzeleterőnket.

Menu Title