Quiche a burgonya héja

A gomba és spenót nagyszerű páros, melyek eltelítenek és ellátnak minden fontos anyaggal. Próbálja ki ezt a finom burgonya alapú quichet!

 Hozzávalók: Elkészítés:
  • 3 nagy burgonya
  • 1 natúr tofu
  • 150ml savanyított szójaital
  • 2 kanál olívaolaj
  • 150g gomba
  • 2 maréknyi spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Egy marék friss metélőhagyma
  • Egy marék friss bazsalikom
  • Só és bors
  1. A burgonyát tisztítsuk meg és vékonyan szeleteljük fel. Egy sütőformát kenjünk ki olajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk szét benne a burgonyát.
  2. Olívaolajon pároljuk meg a felszeletelt gombát egy gerezd fokhagymával, és kb. 3 perc párolás után adjuk hozzá a spenótot. Főzzük tovább, míg a spenót mérete felére nem csökken. Sózzuk, borsozzuk, majd távolítsuk el a fokhagymát és vegyük le a tűzről.
  3. A tofut és a savanyított szójaitalt mixeljük simára. Keverjük belé a gombás spenótot, felaprózott metélőhagymát és bazsalikomot, majd ízesítsük kedv szerint sóval és borssal.
  4. A tölteléket öntsük szét a burgonyán. Süssük 35-40 percig 180 fokon. Miután megsült, hagyjuk legalább 5 percig hűlni.

 TOFU biele

Menu Title