Padlizsános pizza füstölt tofuval és zöldséggel

A pizza az egészségtelen ételek szinonimája. Készítse el egészségesen, füstölt tofuval és zöldséggel! Nemcsak kitűnő ízű, de valóban magas tápanyagtartalmú is.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 1 nagyobb padlizsán
  • Paradicsomszósz (passata di pomodoro)
  • Vegyes zöldség: paradicsom, paprika, cukkini, olívabogyó, spenót, gomba
  • Fűszernövények: bazsalikom, rozmaring, oregáno
  • 1 füstölt tofu
  • Olívaolaj
  • Só, őrölt feketebors
  1. A padlizsánt szeleteljük fel kb. 1 centiméteres vastagságúra, majd mindkét oldalukról sózzuk be az szeleteket és hagyjuk fél órát állni (a padlizsán „kiizzad” – kiengedi a fölösleges folyadékot). A többi zöldséget vágjuk fel kisebb darabokra és keverjük össze egy tálban olívaolajjal és (szárított vagy friss) fűszernövényekkel, majd hagyjuk pácolódni.
  2. Fél óra múlva a padlizsánról konyhai papírtörlővel itassuk fel a nedvességet és facsarjuk ki a maradék vizet. Az egyes szeleteket rakjuk szét egy sütőpapírral kibélelt sütőlapon, kenjük meg olívaolajjal és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Ezután vegyük ki őket, kenjük meg paradicsomszósszal, rakjuk meg zöldséggel és süssük tovább 10 percig. Tálaljuk friss bazsalikommal.

 

Füstölt TOFU

Menu Title