mandulatej

Mandulatej – tudja hogyan készül?

mandulatej sokunk számára a hagyományos tehéntej egyik ízletes helyettesítője. Ez a recept alkalmas a liszt- és laktóz, valamint a tehéntejből származó fehérjére érzékenyek számára.

Mandulatej

Ennek a receptnek az elkészítése valóban csak pár percet fog igénybe venni (nem beleszámolva a mandulák pucolását), és az így elkészített mandulatej ízleni fog még a gyermekeknek is.

Hozzávalók Leírás
  • 150 g megtisztított mandula
  • 2 ek méz
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 250-300 ml szójatej
  • 1,5 dl hideg víz
  • néhány kocka jég
  1. Áztassuk be a mandulát 1 dl hideg vízbe és hagyjuk állni (legalább 1,5 órát)
  2. A mandulákat a vízzel és a mézzel együtt összezúzzuk és őrölt fahéjjal ízesítjük
  3. A poharak aljába tegyünk pár jégkockát (esetleg tört jeget), ráöntjük az elkészített mandulakeveréket és a szójatejet
  4. A tetejét megszórjuk kis fahéjjal és szívószállal tálaljuk

mandulatejMandula és egészség:

  • kalciumot, vasat, magnéziumot, folsavat, B vitaminokat és E vitamint tartalmaz
  • pozitív hatással van az idegrendszerre
  • csökkenti a koleszterin szintjét
  • fenntartja a vérerek rugalmasságát

 

Ha rendelkezik saját mandulatej recepttel, küldje el nekünk. Előre is köszönjük.

Jó étvágyat kívánunk.

Menu Title