leveles tészta

Leveles tészta receptek – házi fornetti

A leveles tészta receptjeink kiegészítéseként a népszerű Fornetti kiváló otthoni változatának elkészítését ajánljuk. Most megmutatjuk önöknek, mennyire egyszerű ennek a sós finomságnak az elkészítése, mely például remekül illik egy borozgatós estéhez. Nem lesz szükség sok összetevőre, az alap recepthez csupán 3 összetevő elegendő. Nem hisz nekünk?

Leveles tészta receptek – házi fornetti

Ahogy ez már nálunk lenni szokás, nagyon egyszerű leírást kínálunk és az eredmény, valamint a meglepően jó íz garantált. Készítsék el önök is ezt az újabb leveles tészta receptet – házi fornetti füstölt tofuval és vöröshagymával töltve. És tudják mit? Készítsék el rögtön e recept édes változatát is, méghozzá édes töltelékkel natúr tofuval és mazsolával.

Hozzávalók Leírás
  • 1 csomag füstölt tofu
  • 2 csomag kisodort leveles tészta (ideális alacsony zsírtartalmú)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • csipet só
  • esetleg őrölt pirospaprika vagy kömény a díszítéshez
  • 1 db felvert tojás a megkenéshez

(Az édes változathoz keverjünk el egy csomag natúr tofu 2-3 ek kristálycukorral, 1/2 bio citrom reszelt héjával és 2 evőkanál mazsolával)

 

leveles tészta

 

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A leveles tésztát téglalap formákra vágjuk fel, mi megközelítőleg 3×4 cm méretűre szabtuk
  3. A füstölt tofut finomra lereszeljük, a hagymát pedig apróra vágjuk.
  4. A téglalapok felét megkenjük felvert tojással, de csakis a szélüket, mely ebben az esetben „ragasztóként“ szolgál
  5. Minden megkent téglalapra ráhelyezünk egy teáskanál reszelt tofut és egy kis hagymát. Ne felejtsük el megsózni sem. Ezután lefedjük őket egy olyan tésztadarabbal, melyre nem került tojás. Villa segítségével megnyomkodjuk a sütemény mind a négy szélén, hogy a töltelék sütés közben nehogy kifolyjon.
  6. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd ráhelyezzük a felvert tojással megkent és ízlés szerint megsózott vagy pirospaprikázott apró süteményeket.
  7. Mintegy 20 percig sütjük, míg el nem kezdenek szépen megnőni és barnásvörössé színeződni.

Ebből az adagból nekünk 36 db finom kis sütemény készült. Ha ismerik a leveles tésztából készült recepteket, bizonyára tudják, hogy frissen sülve a legízletesebbek. A levegőn egy bizonyos idő után megereszkedhetnek, ezért a fennmaradó részt mindig légmentesen záródó edénybe vagy visszazárható műanyag tasakba zárjuk.

A leveles tészta receptjeink mindig egyszerűek és univerzálisak, a töltelékeket szabadon, ízlés szerint változtathatjuk. Ha valami sósra van gusztusunk, próbáljuk ki a chilis tofut, de dzsemmel leveles tésztavagy csokoládéval is próbálkozhatunk, ha éppenséggel éddeséget kívánunk.

További receptjeink leveles tésztából:

 

Merítsenek ötleteket további receptjeinkből weboldalunkon:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Tésztafélék és pizza

zapekaná zelenina

Hús nélkül

mrkvové šatôčky

Desszertek

Menu Title