Krémes hokkaido tökleves

Eljött az ősz és vele együtt a levesek szezonja. Ha kedved kapott valamilyenre, próbálja ki ezt az egyszerű hokkaido töklevest!

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 1 kg hokkaido tök
  • 2 répa
  • 1 hagyma
  • 1 burgonya
  • 1 -1,5 l zöldségleves
  • ½ kiskanál feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál olívaolaj
  • 1 kanál kari fűszer

 

A tofu krutonra:

  • 1 csomag chili tofu
  • 12 kiskanál só
  • 3 kiskanál pirospaprika
  • 3 kanál olívaolaj
  • 1 kanál szárított oregánó
  • Tökmagolaj
  1. A tököt vágjuk ketté, magozzuk ki, majd mossuk meg és kockázzuk fel. A hagymát és fokhagymát pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a felszeletelt répát, burgonyát, tököt és öntsük fel zöldséglevessel. Ízesítsük meg sóval és borssal. Főzzük, míg a tök meg nem puhul. Végül a levest mixeljük simára.
  2. A chili tofut kockázzuk fel apróra. Egy tálban keverjük össze az olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és szárított oregánóval. Szórjuk ki egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra és süssük 180 fokon 10 percig.
  3. A krémes hokkaido levest tofu krutonnal és tökmagolajjal tálaljuk.

Chilis TOFU

Menu Title