fánk recept

Kiváló fánk recept, kelesztés nélkül

A fánkok kétségtelenül a téli, vagyis különösen a farsagi időszak kihagyhatatlan finomságai. Legismertebb közülük a klasszikus fánk recept, mely kelesztett tésztából készül és lekvárral van töltve.

Kiváló fánk recept, kelesztés nélkül

Mi most egy jól bevált fánk recept leírását hoztuk önöknek, melynek tésztája nem kelesztéssel készül, viszont az eredmény nagyszerű. A receptben található rumot nyugodt szívvel felválthatjuk ecettel. Az eredmény ugyanaz lesz. A fánkokat formázzuk kisebbre – így könnyebb elfogyasztani, ezáltal rögtön dupla adaggal ajánlatos kezdeni. Meglátják, tényleg hipp hopp eltűnik :).

Hozzávalók Leírás
  • 250 g túró
  • 250 g finomliszt
  • 2 darab tojás
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk porcukor
  • 2 ek rum (ecet)
  1. A lisztet, sót, porcukrot és a szódabikarbónát egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót, tojásokat és a rumot (ecetet), majd a tésztát jól összedolgozzuk.
  3. Az így elkészült tésztát 1 cm vastagságúra sodorjuk és kis méretű pohárral vagy kerek formával (cca 5 cm átmérőjű) kiszaggatjuk a karikákat. Ezután minden egyes karikába hüvelykujjal egy mélyedést formázunk, melybe sütés után a lekvárt töltjük majd. Annak érdekében, hogy az ujjunk ne ragadjon a tésztához, mártsuk kevés lisztbe.
  4. Egy edénybe, vagy egy magasabb serpenyőbe beleöntjük az olajat (hogy a fánkok úszni tudjanak benne). Amikor az olaj kellőképpen felhevült, belehelyezzük a fánkokat, mégpedig mélyedéssel lefelé.
  5. Miután mindkét oldal megsült, a mélyedésbe kedvenc lekvárunkat töltjük és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

A farsangi időszak egészen a vízkereszttől hamvazó szerdáig tart. A farsang a szórakozás és a vigadalom ideje, ugyanis ekkor zajlanak a különféle jelmezes felvonulások, mulatságok. Az emberek ezzel a módszerrel próbálják meg átvészelni a hideg téli időszakot, amikoris nincs elegendő napfény és mi más lehet nagyszerűbb, mint egy néhány hétig tartó ünnepség, mellyel elűzzük a telet. Ezután következik be a tavasz, mégpedig hosszú böjttel. Meglátják, ez a fánk recept minden évben előkerül majd.

A farsangi mulatságra alábbi receptjeinket ajánljuk elkészíteni:

Felkeltettük érdeklődését? Próbálja ki további receptjeinket:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Tésztafélék és pizza

zapekaná zelenina

Hús nélkül

mrkvové šatôčky

Desszertek

Menu Title