Karácsonyi saláta füstölt tofuval

Ez az egyszerű karácsonyi saláta recept felcseréli a majonézt füstölt tofuval. Nem csak egészségesebb, hanem gyorsabban is elkészíthető, így több időt tölthet szeretteivel.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 2 darab füstölt tofu
  • 500g burgonya
  • 300ml repceolaj
  • 300ml szójatej
  • ecetes uborka (kb. 4 darab)
  • 1 darab hagyma
  • 5 kanál fagyasztott borsó
  • 2 kanál mustár
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál só
  • ½ kiskanál feketebors
  • 300ml víz
  1. A burgonyát főzzük meg, majd hagyjuk fél órát hűlni.
  2. A még melegen burgonyát pucoljuk meg és a tofuval együtt kockázzuk fel apróra.
  3. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és uborkát, szórjuk hozzá a borsót, sót, borsot, és keverjük el.
  4. A szójaitalt keverjük össze az olajjal és citromlével, majd öntsük a salátához.
  5. Végül ízesítsük meg mustárral.

Menu Title