Karácsonyi finomságok tofuból

A tofu azon kevés hozzávalók egyike, amelyek szinte minden receptbe adaptálhatók. Előszeretettel használják édes kalácsokban vagy sós süteményekben, amelyek főleg Karácsony idején közkedveltek. Tanulja meg, hogyan használhatja a tofut helyesen sütésnél is.

Érdekes specialitások

A tofuval sütött recepteket kedve szerint variálhatja. Elég, ha a tofut szétmixeli vagy szétnyomkodja a kezével, amivel elkészíti a kalácsok alapját. Ha hozzáadja a lisztet, cukrot, sütőport és más hozzávalókat, kész tésztát kap. Hasonló tofu alapot használhat túró készítéséhez is a tej, citromlé és agávé szirup mellett.

Nagyszerű inspirációul szolgálnak a mézeskalácsok. Elkészítésük nagyon egyszerű, csak pár percet igényel. Az igazi torkosoknak ellenállhatatlan a fahéjas donut, amely édes ízét a méznek és vaníliának köszönheti. A fánkokat süsse kikent sütőlapon, míg megfelelő színt nem kapnak.

A jó páros: csokoládé és tofu

Édes receptekben a tofuhoz leginkább az étcsokoládé és kakaó illik. Az ilyen kalácsok könnyebbek a tofu állagának köszönhetően, amitől nem terhelik le a szervezetünket és tökéletes pontot tesznek minden ebéd vagy vacsora végére.

Próbálja ki a csokoládés tofus kalácsot vagy browniest. A csokoládé, kakaó és tofu kombinációja sok energiát ad a testünknek, és a klasszikus receptekkel ellentétben egészségesebbek: magasabb a fehérje-, kalcium- és vastartalmuk. A kalácsokat díszítse agávé sziruppal vagy metélt dióval.

Sütés tofuval – sósan

Ha kifogy az ötletekből vagy a sós ételek kedvelője, készítsen sós karácsonyi kalácsot tofuval. Használhat belé füstölt tofut, amely kellemes ízt ad a tésztának és légiesebb állagot. A kalácsot végül szórja meg szezámmaggal, lenmaggal vagy durva sóval.

Menu Title