sütőtökleves

Hokkaido sütőtökleves csicseriborsóval

A Hokkaido sütőtökleves csicseriborsóval értékes vitaminok kiváló forrása, és valóban az ízletes receptek közé tartozik, melyet minden generáció szívesen fogyaszt. A zöldségek, fűszernövények és magvak ezen kiváló kombinációja nem csak a növényi étrend kedvelőinek ajánlott. 

Hokkaido sütőtökleves csicseriborsóval

sütőtökleves

Az ősz nemcsak a gyönyörű színeivel képes mindannyiunkat meghódítani, hanem a sajátos telt illataival is. A tök kiváló szimbóluma ezen évszaknak, melyből ínycsiklandozó ételeket készíthetünk. Az egészséges zöldségeken és különféle fűszernövényeken alapuló Hokkaido sütőtökleves elkészítése mindössze 60 percet vesz igénybe és az összetevők mennyisége 4-6 személy részére elegendő.

 

Hozzávalók Leírás
  • 1 db Hokkaido tök
  • 5 db paradicsom
  • 2 ek köménymag
  • 1 tk chili
  • ¼ zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 l zöldségleves
  • 750 g főtt csicseriborsó
  • 3 ek mandula
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek mák
  • tengeri só
  • őrölt feketebors
  • koriander
  • 1 citrom reszelt héja
  • friss menta
  • petrezselyem
  • olívaolaj

 

  1. A tököt meghámozzuk, félbe vágjuk és eltávolítjuk a magvakat. A paradicsomokat szintén félbe vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tököt és a paradicsomokat tepsire rakjuk, megszórjuk köménnyel, chilivel, egy kevés olajjal és puhára sütjük (cca 40 perc). A paradicsomokat héjukkal együtt sütjük!
  3. Egy nagy serpenyőbe tegyünk olívaolajat, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, zellert, fokhagymát, petrezselymet, a kockákra vágott tököt, a paradicsomat és óvatosan összekeverjük.
  4. Felöntjük zöldséglevessel, hozzáadjuk a csicseriborsót, megsózzuk és hagyjuk felforrni, majd alacsonyabb lángra kapcsolunk és puhára főzzük.
  5. A leves felét mixer segítségével simára pépesítjük, a másik felét pedig meghagyjuk eredeti állapotában. Végül mindkettőt összekeverjük és fekete borssal fűszerezzük.
  6. Eközben olívaolajon aranybarnára pirítjuk a mandulaszemeket, a szezámmagot és a mákot. Felaprítjuk és szintén összekeverjük a citromhéjat, koriandert, menta leveleket és a petrezselymet. Mindkét keveréket levesbetétként használhatjuk.
  7. A levest langyosan tálaljuk.

Tanácsunk:

  • A tökmagokat ne dobja ki a szemétbe, inkább pirítsa meg a sütőben

 

További finom receptek itt találhatók – Hokkaido tök vagy levesek

Jó étvágyat kívánunk és kérjük írja meg nekünk, hogyan ízlett a mi Hokkaido sütőtökleves receptünk.

besütött zöldségek

Hús nélkül

kókusz

Desszertek

bolognai spagetti

Tésztafélék és pizza

Menu Title