palacsinta

Gyümölcsös palacsinta steviával édesítve

EGÉSZSÉGES RECEPTEK: A stevia pozitív hatásai szervezetünkre nézve valóban nem elhanyagolható. Mivel a legegészségesebb édesítőként tartják számon, ma egy gyümölcsös palacsintareceptet steviával édesítve ajánlunk önöknek, melynek elkészítésével hozzájárul egészségének megőrzéséhez.

Gyümölcsös palacsinta steviával (sztíviával)

A recept elkészítése mindössze 30-40 percet vesz igénybe, viszont a stevia használata cukor helyett valóban egy egészségesebb választás.

Szójaital3-127707032

Hozzávalók Leírás
  • 450 g tönköly liszt
  • 0,5 l szójatej (esetleg tehéntej)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk stevia (az egész mennyiség függ az önök ízlésétől és jó, ha ún. koncentrátumot használ)
  • olívaolaj a sütéshez
  • különböző féle gyümölcsök, vagy túró, étcsokoládé…
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót és jól összekeverjük
  2. A liszthez hozzáadjuk a szójatejet, melyben előre elkevertük a tojássárgáját és a stevia koncentrátumot
  3. A tésztát alaposan összekeverjük és hagyjuk egy kicsit pihenni. Majd a palacsintákat egy kevés olajon kisütjük, melyeket megtölthetünk pépesített gyümölccsel és megszórjuk olvasztott csokoládéval

 

 

palacsinta

Jó étvágyat kívánunk és bízunk benne, hogy a gyümölcsös palacsinta steviával ízleni fog önöknek.

PS: Azt ajánljuk, próbálja ki a banánból és tojásból készült palacsintát is. Ha pedig jelenleg nincs gusztusa a palacsinta édes változataira, akkor a spenóttal töltött palacsintát ajánljuk figyelmükbe.

Menu Title