frittata

Frittata, az olasz omlett csicseriborsóval és spenóttal

A frittata alapvetően egy „mindent bele“ étel, tojással összesütve. Az összetevők listája ugyanis az egyéni preferenciáktól függ, valamint attól, hogy épp mi áll otthon rendelkezésünkre. Viszont tojás nélkül nem megy :).

Mivel ez a recept tele van értékes fehérjékkel, ezért különösen alkalmas reggelire vagy ebédre fogyasztani. Ha nem esünk túlzásba, akkor a frittata akár egy kora esti vacsorának is megfelel. A csicseriborsó egy minőségi hüvelyes, mely nem okoz felfúvódást, valamint további minőségi fehérjéket tartalmaz a hozzáadott tofu. A spenót szintén számos fontos vitaminokat tartalmaz, melyekre a szervezetünknek szüksége van. Az egyéb összetevők leginkább az ízesítésről szólnak.

Frittata, az olasz omlett csicseriborsóval és spenóttal

Ez a recept az íze mellett azért is bámulatos, hogy az egész készítmény és a főzés körülbelül 15 percet igényel mindössze.

Hozzávalók Leírás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 sült pirospaprika
  • 200 g konzerv csicseriborsó (½ konzerv)
  • 180 g füstölt tofu (1 csomag)

TOFU-fustolt-udene-HU-800x7001-2588056776

  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 tk provenszáli fűszerkeverék (vagy használja bátran kedvenc fűszerkeverékét)
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 5 db tojás
  • só, bors
  1. Egy serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A pirospaprikát és a tofut körülbelül akkora kockákra vágjuk, mint a csicseriborsók. Ezután a csicseriborsót, a pirospaprikát és a tofut hozzáadjuk a hagymához, majd megszórjuk füstölt paprikával és kedvenc fűszereinkkel.
  3. Néhány percig együtt pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a spenótot, majd addig kevergetjük, míg a spenót meg nem fonnyad a serpenyőben.
  4. Hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, összekeverjük, hogy a tojás átjárja az egész keveréket, majd mérsékelt hőfokra állítjuk a hőmérsékletet.
  5. Előmelegítjük a másik, ugyanilyen nagyságú serpenyőnket, melyet kikenünk olívaolajjal és úgy helyezzük , hogy a frittátát könnyedén megfordítva, a másik oldalát is megpirítjuk. Akár grillezéssel is elkészíthetjük az eredeti serpenyőben. Csupán 1-2 percig sütjük, míg a frittata aranybarna színűvé nem válik.
  6. Ha megsült, egy kés segítségével óvatosan elválasztjuk a serpenyő szélétől és kiborítjuk egy nagy tányérra úgy, hogy a szebbik oldala nézzen felfelé. Megszórjuk egy kevés tengeri sóval.
  7. Szeletelés előtt hagyjuk kissé kihűlni, de mindenképp még forrón vagy melegen tálaljuk.

frittata -cicer-paprika-1-300x178

Tipp:

Ideális köretként leveles salátát vagy vegyes salátát készíthetünk mellé. Ha pedig úgy tartja kedvünk, fogyaszthatjuk bátran teljeskiőrlésű kenyérrel, de a frittata anélkül is elég tápláló.

Továbbá ajánljuk figyelmükbe:

  • közkedvelt quiche receptünket

quiche

Felkeltettük érdeklődését? Próbálja ki további receptjeinket:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Tésztafélék és pizza

zapekaná zelenina

Hús nélkül

mrkvové šatôčky

Desszertek

Menu Title