Csicseriborsós tikka masala

Próbálja ki a csicseriborsós tikka masalát tofuval a mi receptünk alapján. Könnyű és gyors elkészítésével rövid idő alatt elővarázsolhatja az indiai konyha varázsát. Egy kis egzotika sosem árt, főleg nem télen.

 Hozzávalók: Elkészítés:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Friss gyömbér (fél hüvelykujjnyi)
  • 1 kanál növényi olaj
  • ½ kanál szárított pirospaprika
  • 1 kiskanál garam masala fűszer
  • ½ kiskanál só
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 friss chili paprika
  • Kisebb maréknyi koriander
  • ½ kiskanál reszelt kókusz
  • ½ kiskanál köménymag
  • ½ kiskanál koriandermag
  • 1 natúr tofu
  • 250g konzerv főtt csicseriborsó
  • 400ml kókusztej
  1. Pirítsuk meg olajon a fokhagymát és gyömbért, míg kissé meg nem barnulnak és nem lesz intenzívebb aromájuk. Azután az összes többi fűszerrel rakjuk őket egy mozsárba (vagy mixerbe) és készítsünk belőle sima pépet.
  2. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg egy kis olajon a csicseriborsót és a felkockázott tofut. Adjunk hozzá egy és fél kanál tikka masala pépet, amit előbb kikevertünk. Pirítsuk tovább 2-3 percet, amíg a csicseriborsó fel nem veszi a fűszerkeveréket.
  3. Öntsük fel kókusztejjel és pároljuk 10 percet.
  4. Tálaljuk indiai lepénnyel vagy jázminrizzsel, friss korianderrel díszítve.

 

Menu Title