mártások

Csemege mártások egy hétvégi grillezéshez

A grillezések időszaka teljes gőzzel folyik, így sokan közülünk próbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb módokat, hogyan tudjuk elkápráztatni környezetünket jól elkészített húsokkal és zöldségekkel. Viszont mindehhez nem hiányozhatnak a különféle mártások, melyek megadják a grill ételek igazi ízét.

Csemege mártások egy hétvégi grillezéshez

Különböző mártások leírását kínáljuk most önöknek, bízunk benne, hogy e háromból mindenki megtalálja a kedvére valót.

Recept 1: Mártás grillezett padlizsánból

Ez a mártás enyhén pikáns, zöldségeket tartalmaz (grillezettet is), így kiválóan illik a grillezett húsokhoz, zöldségekhez, de a frissen sült kenyérhez vagy péksüteményekhez is.

Hozzávalók Leírás
  • 2 db padlizsán
  • 100 ml natúr tofu
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld chili paprika
  • 1 ek friss, apróra vágott petrezselyem zöldje
  • olívaolaj
  1. A padlizsánokat félbevágjuk és sós vízben cca 10 percig főzzük
  2. Ha megfőttek (se nem puha, se nem kemény), puhára grillezzük őket és meghámozzuk
  3. Együtt a többi összetevővel krém állagúvá mixereljük
  4. Az így elkészített kenőt lehűtve tálaljuk

Recept 2: Kedvenc paradicsom mártás

Ez a mártás a hagyományosan összekombinált összetevők szimbóluma, melyek kiválóan passzolnak a húsokhoz, a férfiak legnagyobb örömére.

mártások

Hozzávalók Leírás
  • 2 csésze főtt paradicsom
  • ½ csésze almaecet
  • 5 ek méz
  • ½ ek őrölt feketebors
  • ½ apróra vágott hagyma
  • ½ ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek worcester szósz
  1. Az összes összetevőt mixer segítségével pépesítjük, majd sült húsokkal és burgonyával tálaljuk.

Recept 3: Avokádós mártás

Az első mártáshoz hasonlóan, ez az avokádós mártás is kiválóan illik sült húsokhoz, zöldségekhez és grillezett halhoz egyaránt.

Hozzávalók Leírás
  • 2 ½ érett avokádó
  • ¼ csésze friss kapor
  • 1 ½ friss petrezselyem zöldje
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 tk citromlé
  • ½ csésze hideg víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  1. A meghámozott avokádót kaporral, petrezselyemmel, bazsalikommal, olívaolajjal, citromlével, fokhagymával és sóval alaposan összemixereljük
  2. Mixerelés közben hozzáadunk egy kis vizet, a kivánt sűrűség alapján
  3. Kihűtve tálaljuk

Ha kimaradt néhány avokádó otthon, készítse el kedvenc guacamole receptünket, mely chili tartalmának köszönhetően tökéletessé varázsolja grillezésünket.

Bízunk benne, hogy grillezéseik során önöknek is ízleni fognak ezek a mártások. Jó étvágyat kívánunk.

 

 

Menu Title