céklalé

Céklalé szörp – vitaminbomba mindig kéznél!

A céklával készült receptek számos pozitív hatást nyújtanak egészségünkre nézve. Ma egy céklalé szörp receptet hoztunk önöknek, melyet ha elkészítenek, egy igazi vitaminbombát kapnak eredményül. 

Céklalé szörp – vitaminbomba mindig kéznél!

Legyen az céklalé, céklás sütemény vagy céklasaláta, mindig igényel némi elkészítési időt. Azonban, ha elkészítik a mi céklalé szörp receptünket, nyugodtan tárolhatja a kamrában és mindig kéznél lesz a későbbiekben.

Miért is egészséges a cékla?

  • Tisztító hatással van szervezetünkre
  • Elősegíti a vörös vértestek képződését
  • Jótékony hatással van a károsodott májra
  • Szerves ásványi sókat tartalmaz, melyek helyreállítják a jelentősen károsodott szöveti sejteket (hosszú távú alkoholfogyasztás során)
  • Kedvezően hat a csontok erősségére, kötőszövetekre és körmökre
  • Alkalmas a pajzsmirigy túlműködéssel élők számára is
  • Gyorsítja az influenza és megfázás tüneteinek lefolyását

Megjegyzés: a céklalé fogyasztása során nem árt odafigyelni, nagy mennyiségben hányingerhez, rossz közérzethez vezethet

RECEPT: céklalé szörp

céklalé

Hozzávalók Leírás
  • 2 kg reszelt cékla
  • 3 l víz
  • 3 kg cukor
  • 100 g citromsav
  • egy maroknyi málna, esetleg eper vagy más gyümölcs

 

  1. Az edénybe belehelyezzük a céklát, hozzáadjuk a vizet és kb. 1,5 – 2 órán keresztül főzzük
  2. Leöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és a pépesített gyümölcsöt
  3. Mindezt jól összekeverjük és hagyjuk felforrni
  4. A forró szirupot beleöntjük az előkészített üvegekbe, jól lezárjuk és egy meleg plédbe csomagoljuk, ahogy hagyjuk kihűlni másnapig
  5. Az így elkészített üvegeket sötét helyre rakjuk és szükség szerint használjuk

Bízunk benne, hogy a céklalén kívül a mi céklalé szörp receptünk is kedvencükké válik.

besütött zöldségek

Hús nélkül

kókusz

Desszertek

bolognai spagetti

Tésztafélék és pizza

Menu Title