A burgonya nem más, mint az ősz és tél hozzávalója. Ennek ellenére ezek a burgonyás pogácsák zöldborsós mártással a tavaszi ízeket idézik fel.
Hozzávalók: |
Elkészítés: |
- 800g szétfőtt burgonya
- Friss fűszernövények (petrezselyem, metélőhagyma, kapor)
- 2 kanál vaj
- 1 kanál szójaital
- 3 kanál újhagyma
- Olívaolaj
Borsós mártás
- 1 csomag natúr tofu
- 1 és ½ csésze fagyasztott zöldborsó
- 1 kiskanál só
- Feketebors
- 2 kiskanál olívaolaj
- 1 kiskanál friss menta
|
- A hagymát pirítsuk meg az olívaolajon.
- A szétfőtt, szétnyomkodott burgonyát, felaprított fűszernövényeket, szójaitalt és hagymát keverjük össze, majd ebből a keverékből formázzunk pogácsákat.
- 180 fokos sütőben süssük kb. 10 percig, míg arany barnák nem lesznek.
A mártás:
- A fagyasztott borsót öntsük le forró vízzel és hagyjuk puhulni kb. 5-10 percig.
- A vizet távolítsuk el, a borsót helyezzük mixerbe és a többi hozzávalóval mixeljük szét.
- A sült pogácsákat öntsük le a mártással és díszítsük friss fűszernövényekkel.
|

