Burgonyás pogácsák borsós mártással

A burgonya nem más, mint az ősz és tél hozzávalója. Ennek ellenére ezek a burgonyás pogácsák zöldborsós mártással a tavaszi ízeket idézik fel.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 800g szétfőtt burgonya
  • Friss fűszernövények (petrezselyem, metélőhagyma, kapor)
  • 2 kanál vaj
  • 1 kanál szójaital
  • 3 kanál újhagyma
  • Olívaolaj

Borsós mártás

  • 1 csomag natúr tofu
  • 1 és ½ csésze fagyasztott zöldborsó
  • 1 kiskanál só
  • Feketebors
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 1 kiskanál friss menta
  1. A hagymát pirítsuk meg az olívaolajon.
  2. A szétfőtt, szétnyomkodott burgonyát, felaprított fűszernövényeket, szójaitalt és hagymát keverjük össze, majd ebből a keverékből formázzunk pogácsákat.
  3. 180 fokos sütőben süssük kb. 10 percig, míg arany barnák nem lesznek.

A mártás:

  1. A fagyasztott borsót öntsük le forró vízzel és hagyjuk puhulni kb. 5-10 percig.
  2. A vizet távolítsuk el, a borsót helyezzük mixerbe és a többi hozzávalóval mixeljük szét.
  3. A sült pogácsákat öntsük le a mártással és díszítsük friss fűszernövényekkel.

SzójaitalNatúr TOFU

 

Menu Title