Burgonyás laska pástétomos-gombás töltelékkel

A tönkölylisztből készült laskák pástétomos-gombás töltelékkel a klasszikus fogás egészségesebb változata, amelyet könnyen elkészíthet bármilyen alkalomra.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 700g burgonya
  • 250g tönkölyliszt
  • 1 kiskanál só
  • 50g vaj

A töltelékhez:

  • 1 pástétomos Lunter kenő
  • Sampinyon gomba
  • Vaj (kb. 2 szelet)
  • 1 hagyma
  • Só és feketebors
  • Egy kiskanál pirospaprika
  1. A megfőzött krumpliból csináljunk kását, keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk tömény tésztává. Apróbb darabokból sodorjunk laskát és süssük meg forró serpenyőm mindkét oldalon. Végül kenjük meg olvasztott vajjal.
  2. Egy serpenyőn olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a felaprózott hagymát és pirítsuk meg. Azután adjuk hozzá a felszeletelt gombát és ízesítsük meg sóval, borssal és pirospaprikával. Pirítsuk további 2-3 percig.
  3. A laskát kenjük meg pástétomos kenővel, rakjuk meg a gombás-hagymás töltelékkel és tálaljuk.

 

Menu Title