Buddha tálak

Ez a recept gyors, könnyű és telítő. Kitűnő meleg vacsorának.

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 100g kuszkusz
  • 200g főtt pácolt csicseriborsó (Bio, befőttben)
  • 4 EK olívaolaj
  • 2 TK kurkuma
  • Füstölt Lunter tofu (vagy más ízű, kedv szerint)
  • 2 EK szójaszósz
  • 2 maréknyi bébi spenót
  • 2 érett avokádó
  • Fekete szezám
  • Fehér joghurt
  1. Először készítsük el a kuszkusz. Öntsük le forró vízzel 1:2 arányban (kuszkusz : víz). Adjunk hozzá pár csepp olívaolajat és sót. Fedjük le egy tányérral és hagyjuk főni.
  2. A csicseriborsót alaposan öblítsük le, majd szalvétával töröljük szárazra. Öntsük le 4 evőkanál olajjal, azután adjuk hozzá a kurkumát és sót. Alaposan keverjük össze, hogy a fűszer mindenhova jusson.
  3. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt és pirítsuk meg benne szárazon a csicseriborsót. Ajánlott a serpenyőt lefedni, mert a borsó néha pattog, mint a popcorn. Pirítsuk kb. 3-5 percig.
  4. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg a tofut, amit kenjünk meg szójaszósszal.
  5. A spenótot meghagyhatjuk nyersen, de ha szeretnénk, gyorsan megpárolhatjuk egy serpenyőn, olívaolajjal, esetleg egy gerezd fokhagymával.
  6. Helyezzünk mindent egy tálba. A tetejére szeleteljük fel az avokádót és szórjuk meg fekete szezámmal. Tálaljuk fehér joghurttal, amelyet ízesíthetünk kurkumával és sóval. Ha intenzívebb dresszingre vágyik, készítsen mézes öntetet olívaolajból, mézből és narancsléből.

 

Menu Title