Brokkolis-pórés rudacskák metélőhagymás mártással

Nem tudja, mit készítsen ebédre? Próbálja ki ezeket a sütött rudacskákat brokkoliból és póréhagymából, metélőhagymás mártással. Egészséges, finom és könnyű recept!

Hozzávalók: Elkészítés:
 

  • 1 kisebb brokkoli
  • 5 kanál zabpehely
  • 100g póréhagyma
  • 100g natúr tofu
  • 1 kanál olívaolaj
  • Só és bors

A mártáshoz:

  • 5 kanál savanyú tejföl
  • Egy maréknyi friss metélőhagyma
  • 2 kiskanál citromlé
  • Egy csipetnyi só
  1. A zabpelyhet öntsük le forró vízzel és hagyjuk pár percig állni.
  2. A brokkolit főzzük kis ideig, majd rögtön öntsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzést.
  3. A brokkolit, pórét és tofut aprózzuk fel, majd adjuk hozzá a megpuhult zabpelyhet, sót és borsot.
  4. Alaposan keverjük őket össze, míg sűrű, formázható massza nem keletkezik.
  5. A keverékből formázzunk kisebb rudakat és helyezzük őket sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
  6. Sütés előtt kenjük őket meg olívaolajjal, majd süssük 200 fokon 20 percig.
  7. Míg sülnek, készítsük el a mártást. A tejfölhöz keverjük hozzá a felaprított metélőhagymát, citromlevet és sót ízlés szerint.
  8. A rudakat tálaljuk melegen a mártással.

Natúr TOFU

 

Menu Title