VIDEO
Nem tudja, mit készítsen ebédre? Próbálja ki ezeket a sütött rudacskákat brokkoliból és póréhagymából, metélőhagymás mártással. Egészséges, finom és könnyű recept!
Hozzávalók :
Elkészítés:
1 kisebb brokkoli
5 kanál zabpehely
100g póréhagyma
100g natúr tofu
1 kanál olívaolaj
Só és bors
A mártáshoz:
5 kanál savanyú tejföl
Egy maréknyi friss metélőhagyma
2 kiskanál citromlé
Egy csipetnyi só
A zabpelyhet öntsük le forró vízzel és hagyjuk pár percig állni.
A brokkolit főzzük kis ideig, majd rögtön öntsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzést.
A brokkolit, pórét és tofut aprózzuk fel, majd adjuk hozzá a megpuhult zabpelyhet, sót és borsot.
Alaposan keverjük őket össze, míg sűrű, formázható massza nem keletkezik.
A keverékből formázzunk kisebb rudakat és helyezzük őket sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
Sütés előtt kenjük őket meg olívaolajjal, majd süssük 200 fokon 20 percig.
Míg sülnek, készítsük el a mártást. A tejfölhöz keverjük hozzá a felaprított metélőhagymát, citromlevet és sót ízlés szerint.
A rudakat tálaljuk melegen a mártással.