Almás-fahéjas cheesecake

Kedvet kapott egy kis könnyű őszi kalácsra? A túrót egyszerűen helyettesítheti tofuval, melyhez az alma és fahéj kombinációja remekül illik.

Hozzávalók: Elkészítés:
Az alaphoz:

  • 175g teljes kiőrlésű keksz
  • 75g vaj

A töltelékhez:

  • 3 csomag natúr tofu
  • 2 kanál őrölt fahéj
  • ½ csésze barnacukor
  • 150ml szójaital
  • 1-2 kanál tönkölyliszt
  • 2-3 alma
  • 5 kanál barnacukor
  • ½ citrom leve
  • 30g friss vaj
  • Egy kiskanál fahéj
  1. A kekszeket őröljük apróra. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodjuk szét egy tortaformában, kanállal vagy ujjainkkal. Süssük 150 fokon 5-10 percig.
  2. A töltelék összes hozzávalóját mixeljük egybe. Öntsük rá a kekszes alapra, majd süssük 110 fokon kb. 25-30 percig.
  3. Amíg a cheesecake sül, szeleteljük fel vékonyan az almát. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat cukorral. Adjuk hozzá az almaszeleteket, citromlevet és fahéjat. Főzzük közepes lángon pár percig, amíg a gyümölcsöt be nem vonja a szósz.
  4. A sült cheeseacke-re helyezzük az almát, majd öntsük le a maradék szósszal. Hagyjuk kihűlni, azután tálaljuk.

Natúr TOFU

Menu Title